GEALAN S9000

Inovativni sustav sa srednjom brtvom prikladan za kombinaciju
Novi GEALAN sustav S 9000 objedinjuje kao kombi-sustav ugradbene dubine 83 mm karakteristike i prednosti srednje i prislone brtve. Velika ugradbena dubina šest komornog okvira i krila, kao i tri kontinuirane razine brtvljenja, garancija su izvrsne toplinske izolacije. Time prozori ispunjavaju čak i najveća očekivanja.

Optimalna toplinska izolacija
Razvoj sustava s najboljim svojstvima toplinske izolacije nije slučajnost, već rezultat ciljanog razvojnog rada. Rezultati govore sami za sebe. Brojne kalkulacije su pokazale izvrsne vrijednosti toplinske izolacije. Od početka je razvojni cilj bio postizanje toplinske vrijednosti Uf – 0,92 W/m2K u stadardnoj kombinaciji sa čelikom i time postizanje standarda za pasivne kuće. To omogućuje zboj inovativnih detalja u dizajnu sustava.

Tajna je u detaljima
Sustav S 9000 krasi inteligentni koncept brtvljenja sa tri kontinuirane razine brtvljeja . Za poboljšanu toplinsku izolaciju krilo je tvornički izrađeno sa dodatnom brtvom unutar falca za staklo. Visoki utor za staklo kroz visinu preklapanja od 26 mm daje dodatnu toplinsku izolaciju.

Poboljšana statika zahvaljujući STV®, statički suhom ostakljivanju
Kod GEALAN razvijenog sustava ljepljenja STV® (Statische-Trocken-Verglasung) riječ je o ljepljenju stakla i profila krila specijalnom ljepljivom trakom za izradu prozora uz zadržavanje uobičajenog podešavanja stakla. Ljepljenjem stakla s profilom krila prenosi se čvrstoća stakla na krilo i cijeli sustav je time stabilniji. Stoga standardni elementi mogu biti u cijelosti bez čelika. U kombinaciji STV® trake s čelikom izvedivi su posebno veliki prozorski elementi.

Razni priključci i pribori
Za ugredbenu dubinu od 83 mm na raspolaganju je velik izbor potrebnog pribora, npr. proširenja okvira, 90° kutna rješenja, varijabilni kutni spoj, statični spoj i donji priključni profili.

Drvodekori, prirodno privlače poglede
Za sve koji preferiraju prirodan izgled, a ne žele izostaviti prednosti moderne tehnologije, tu su PVC prozori s drvodekor izgledom. Odaberite po izboru. Svejedno jeli riječ o obnovi drvene kuće ili planiranoj novogradnji GEALAN drvodekor prozori su uvjerljivi vizualno i funkcionalno. Preporučaju se kao elementi klasičnog stila kod renoviranja starih kuća kao dio krajolika. Dekor prozori posjeduju sve pozitivne vrijednosti modernih PVC prozora i istovremeno dekorativni efekt drva. S 9000 dostupan je po želji u raznim bojama ili dekorima drveta. Više informacija o GEALAN asortimanu boja i folija slobodno zatražite ovdje.

Standard za pasivne kuće sa S 9000
Novi sustav S 9000 od GEALAN-a sa konstantnih 6 komora unutar okvira i krila, optimalnom geometrijom čelika, visokim preklopom stakla i dosljednom tehnikom brtvljenja na inovativnom, modernom obliku profila, zadovoljava visoke zahtjeve za prozore sa stadnardom namijenjenim pasivnim kućama.

Što je pasivna kuća?
Pasivna kuća omogućuje zimi, ali i ljeti jednu ugodnu unutarnju temperaturu bez potrebe za uobičajenim sustavom grijanja ili klimatizacije. Kuća se grije i hladi samostalno (pasivno).

Potreba za toplinom dobiva se iz sunčevih zraka kroz prozore dok se višak ispušta ventiliranjem. Na taj način unutarnja temperatura stambenog prostora je ugodna i stalna.

Potrošnja godišnje energije za grijanje/hlađenje pasivne kuće je manja od 15 kWh/(m²a). To iznosi otprilike potrebu za loživim uljem od 1,5 l/(m²a).

Ukupna potreba za energijom uključujući toplu vodu i elektriku za europsku pasivnu kuću iznosi ispod 120 kWh/(m²a).

POŠALJITE UPIT

  • American Express
  • Diners
  • Mastercard

KONTAKT

SESVETE, VARAŽDINSKA 66

tel. 01-2003-807

fax. 01-2007-316

info@pohizek.hr

SESVETE BJELOVARSKA 48

tel. 01-2003-949

fax. 01-2015-370

kralj@pohizek.hr

ZAGREB, ŠUBIĆEVA 69

tel./fax. 01-4657-861

stolarija@pohizek.hr